Eerder Gestelde Vragen

Kat plast in huis

VRAAG

Ik heb een kat van bijna een jaar en sinds kort plast ze steeds in huis op verschillende plekken, maar ook wel op de bak. We hebben ook een hond, maar de kat was er al eerder dan de hond. Territoriumgedrag is het volgens mij niet?! Daarvoor plaste ze ook al af en toe in huis maar dit doet ze nu dus vaker. Waarom doet zij dit? Moet ik hiervoor naar de dierenarts met haar?

ANTWOORD

Het is inderdaad verstandig om eens langs de dierenarts te gaan. Wanneer je kat niet gecastreerd/gesteriliseerd is zal ze delen van het huis gaan merken. Op die manier laat ze andere katten weten dat ze oud genoeg is om zich voort te planten. De enige oplossing is om hem/haar te laten castreren/steriliseren.

Wanneer dit niet het geval is, zal de dierenarts je kat verder moeten onderzoeken. Misschien heeft hij/zij een blaasontsteking of een nierprobleem. Dit is erg belangrijk om te achterhalen.

Een gedragsprobleem is eveneens mogelijk. Deze zijn slechts op te lossen met veel moeite. Lees bijvoorbeeld het boekje 'Help, mijn kat doet het naast de bak' eens.

Naar het Vragenoverzicht

Laatste aanpassing 1-06-2008 | © 2018 Stijn Peters