Eerder Gestelde Vragen

Werkstuk vragen deel 2

VRAAG

Voor mijn profiel werkstuk moet ik een aantal vragen stellen aan een dierenarts omdat ik dit zelf ook zou willen worden. Ik hoop dat u tijd heeft om deze vragen te beantwoorden.

ANTWOORD

1. Waar heeft u uw vooropleiding gedaan?
Eerst het atheneum (ik in Heerlen) en daarna naar de universiteit van Utrecht (studie: diergeneeskunde)

2. Wat had u voor vakkenpakket?
Nederlands, Engels, Wiskunde A, Wiskunde B, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie

3. Wat was u motivatie om dit beroep te kiezen?
Al toen ik heel klein was wilde ik al dierenarts worden. Als ik in de dierentuin was wilde ik steeds de dieren eten geven en ze aanraken, maar helaas kon dat niet. Toen ik op de middelbare school nog steeds dierenarts wilde worden heb ik besloten om diergeneeskunde te gaan studeren.

4. Hoe gaat het werk in de praktijk, hoe verloopt een dag op het werk?
In onze praktijk werk ik meestal van 8.30 tot 19.30. We beginnen 's ochtends met spreekuren en operaties (9.00 tot 12.30). Dat houdt in dat meestal een dierenarts aan het opereren is en een het spreekuur doet. De middag (van 13.00 uur tot 16.00 uur) doen we met meerdere dierenartsen spreekuur. Daarna is tijd om te eten en is er weer spreekuur van 18.00 tot 19.30.

5. Wat zijn de leuke en wat de minder leuke kanten van het beroep?
Het allerleukste vind ik dat ik de mogelijkheid heb om zieke dieren beter te maken. Daarnaast vind ik het erg interessant om te leren hoe het lichaam in elkaar zit. Minder leuk is natuurlijk het laten inslapen van een dier. Dat is iets wat nooit zal wennen.

6. Was u beïnvloed door anderen om dit beroep/studie te kiezen?
Van jongs af aan wilde ik al dierenarts worden. Ik vond het altijd leuk om mee te kijken met de dierenarts waar ik met mijn ouders altijd kwam. Tijdens mijn studie heb ik diverse dierenartsen ontmoet waar ik heel veel van geleerd heb en zo respect voor heb gekregen. Ook zij hebben mij geïnspireerd om dierenarts te worden.

Naar het Vragenoverzicht

Laatste aanpassing 1-06-2008 | © 2018 Stijn Peters