Eerder Gestelde Vragen

Pup met diarree

VRAAG

Ik heb sinds 2 dagen een nieuw hondje, een mix tussen een Bordeauxdog en boxer. Maar nu is hij aan de diarree en het gaat niet echt over. Hij heeft 2x een ontworming gehad. Kan dat het zijn? Wij geven hem nu kip met rijst want dat moet wel helpen maar we zien geen verschil. Hij is levendig en speels en zijn neusje is gewoon nat. Kan je me helpen?

ANTWOORD

Bij honden zijn wormen de meest voorkomend oorzaak van diarree. Aangezien jouw hond al 2 keer ontwormd is, is het niet waarschijnlijk dat wormen de oorzaak zijn van de diarree. Er zijn wel andere parasieten die diarree kunnen veroorzaken, maar dat kan alleen onderzocht worden bij de dierenarts. Daarvoor zou je wat poep mee kunnen nemen naar de dierenarts. Er zijn echter nog heel veel andere mogelijke oorzaken voor diarree bij jou hond, bijvoorbeeld stress. Hij heeft net een reis naar zijn nieuwe huis achter de rug. Ook ander voer kan diarree geven. De beste manier om hem op ander voer te zetten is door dit geleidelijk te doen. In een week geef je in verhouding steeds meer nieuw voer bij z´n oude voer. Uiteindelijk schakel je zo over op het nieuwe voer. De kans op diarree is dan veel kleiner.

Waar je in ieder geval op moet letten is dat je hondje blijft eten en drinken. Diarree kan namelijk, zeker bij pups, leiden tot uitdroging. Daarnaast verliezen ze veel voedingsstoffen met de ontlasting. In plaats van water zou je hem ook een elektrolyten-oplossing (suikerwater) kunnen geven. Poeder om zo´n oplossing te maken kun je bij de dierenarts halen.

Het beste kun je direct naar de dierenarts gaan. Houdt je pup goed in de gaten. Ga zeker naar de dierenarts als de diarree bij je pup niet over gaat.

Naar het Vragenoverzicht

Laatste aanpassing 1-06-2008 | © 2018 Stijn Peters