Eerder Gestelde Vragen

Dierenartsassistente op je 25ste

VRAAG

Ik ben inmiddels 25 jaar oud en heb nog steeds de wens om dierenarts assistente te worden. Heb al gekeken voor verschillende cursussen, maar loop elke keer tegen een stageplaats aan. Het is namelijk in mijn omgeving nogal moeilijk om een stage plaats te vinden. Ik ben dan ook nog niet aan een opleiding begonnen. Heb je misschien tips wat ik zou kunnen doen? En misschien ook welke opleiding het beste is? Ik werk nu bij een catering bedrijf en zou het graag in de avonduren gaan doen. Heb je een idee of dat mogelijk is?

ANTWOORD

Ik vind het heel er moeilijk om te zeggen welke opleiding tot dierenarts assistente het beste is. Er zijn namelijk cursussen die je schriftelijk kunt doen, maar er zijn ook scholen waar je de eerste jaren elke dag naartoe moet. Het ligt dan vooral aan je discipline wat jou het beste lijkt. Daarnaast is er nog het verschil tussen 'dierenartsassistente' of 'dierenartsassistente paraveterinair'. Met die laatste titel mag je veel meer binnen de praktijk, zoals spuiten zetten en assisteren bij operaties.

Kijk eens op www.vedias.nl, de vereniging voor dierenartsassistenten. Je kunt het beste eens contact met hen opnemen, want zij kunnen je vast meer vertellen over de opleidingen en mogelijkheden. Als je na dat gesprek een stageplaats zoekt raad ik je aan om eens een rondje "dierenartsen" te bellen. Misschien is er toch nog een praktijk die mensen nodig heeft.

Naar het Vragenoverzicht

Laatste aanpassing 1-06-2008 | © 2018 Stijn Peters