Eerder Gestelde Vragen

Dierenarts assistente via Groenhorst College

VRAAG

Een tijd geleden kreeg ik een vraag van een van de bezoekers van de website over hoe je dierenarts-assistente kon worden. Ik deed haar daarbij de suggestie om contact op te nemen met de LOI. Zij zocht daarnaast contact met het Groenhorst College in Barneveld. Hieronder haar indruk daarvan.

ANTWOORD

Mijn indruk van het Groenhorst College is zeer positief. Het is een school waar je meerdere kanten op kan. Het advies van de docenten aldaar (ook dierenarten) was om een dierenartsenpraktijk te benaderen om te zien of er een mogelijkheid is om een aantal dagen/weken mee te kunnen lopen. Dit advies kreeg ik omdat de opleidingen pas weer in september starten. In deze tijd kan ik dan voor mezelf bepalen of dit is wat ik wil en verwacht van de opleiding (en de mogelijkheden met deze opleiding).

Omdat de cursus zo'n 2500 euro kost en 1.5 jaar (een dag in de 14 dagen naar school) duurt, is het natuurlijk van belang goed te bepalen of dit is wat je wilt.

De praktijklessen zoals die daar gegeven worden spraken mij erg aan. Je werkt met levende dieren en krijgt les van dierenartsen. Als je de kans hebt om een dag opleiding te volgen, is dat zeer zeker aan te raden.

Het eerste jaar begint met praktijk- en theorielessen. Het tweede en derde jaar ga je stage lopen bij een bedrijf. Welk bedrijf hangt helemaal van jezelf af, maar het moet wel passen binnen de studie. Het vierde jaar is het examenjaar.

Omdat je bij het Groenhorst College ook een groot aanbod hebt van korte cursussen is het zeer zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de open dagen, in de studie gids en op de website.

Omdat de opleiding pas in september begint, heb ik me alvast ingeschreven voor een cursus die in maart begint, genaamd: Cursus Terraria en Gezondheidszorg terrariumdieren. Tijdens deze cursus werk je met levende slangen, spinnen, leguanen...enz.

Er zijn diverse open dagen. Voor meer informatie kun je terecht bij het Groenhorst College.

Groenhorst College te Barneveld
Telefoon: 0342 - 406501
www.groenhorstcollege.nl
www.cursuscentrum.nl

Naar het Vragenoverzicht

Laatste aanpassing 1-06-2008 | © 2018 Stijn Peters